WINTER HAS COME ❄️

We moeten er nu echt aan gaan geloven, het is winter! ?

Kou, wind en een droge lucht kunnen redenen zijn dat veel mensen vooral in de winter last hebben van een droge huid.

In de winter is de luchtvochtigheid lager en de temperatuur kouder. Dit zorgt ervoor dat vocht als het ware uit de huid ‘getrokken’ wordt. Doordat het vochtgehalte afneemt, kan de huidbarrière minder goed haar beschermende werk uitvoeren. Het gevolg: een droge en/of jeukende huid, en meer puistjes of andere onzuiverheden.

Ik heb wat do’s en don’ts voor jullie op een rijtje gezet ??

We beginnen met de:

DON’TS:

? Te lang en te heet douchen 

Hoewel het heerlijk is om met dit koude weer lekker lang onder de douche te staan, zorgt dit er eigenlijk alleen maar voor dat vocht uit de huid sneller verdampt. Douche of badder daarom met water op lichaamstemperatuur. Smeer je huid na het afdrogen ook snel in met een milde (vette) crème. Hierdoor sluit je het vocht als het ware in. De Vitacare Total Face & Body Care is hier het perfecte product voor!

? De kachel lekker hoog opstoken

Ook is het natuurlijk heerlijk om de verwarming lekker aan te zetten, maar ook dit zorgt voor een droge lucht in huis wat resulteert in een droge huid. 

Zet de verwarming wat lager en trek wat extra laagjes kleding aan. Dit is ook gelijk leuker voor de portemonnee ? 

Je kunt bijvoorbeeld een luchtbevochtiger aanschaffen, dit kan namelijk de hydratatie in je woonkamer helpen verhogen. Hierdoor blijft je huid beter gehydrateerd en ga je een droge huid tegen.

☀️ Geen SPF smeren 

Hoewel de zon zich nu misschien niet zo laat zien, is uv-A-straling het gehele jaar door aanwezig. Ook in de winter. Je doet er dus goed aan om je huid ook nu te beschermen met een zonnebrandcrème. Uiteraard een die zowel tegen uv-A- als uv-B-straling beschermt, zoals de Suncare SPF 30 van Nouvital Cosmetics. 

? Je smeert je niet in of gebruikt niet de juiste ingrediënten

Belangrijk is dus het vochtgehalte op peil te houden. Dit kan je doen door een (vollere) crème met extra hydraterende ingrediënten als hyaluronzuur, glycerine te gebruiken.

Let ook op met verschillende alcoholen in je producten. Doordat alcohol zo snel verdampt, kan het je huid uitdrogen. Alcohol lost verder de natuurlijke vetten op in het oppervlakkige gedeelte van je huid. En die heb je nu juist heel erg hard nodig om te voorkomen dat er vocht verdampt en irriterende stoffen je huid kunnen beschadigen.

? De alcohol die je beter kunt vermijden zijn: SD alcohol, ethanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol. 

DO’S:

? Scrubben!

Anders dan sommige mensen wel eens denken, maakt scrubben de huid zeker niet droger. Scrubben is júist in de winter een aanrader. De dode huidcellen die je huid dof doen lijken, worden zo verwijderd en de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd.

Kies voor de biomimetic peeling van Nouvital Cosmetics. Deze zachte peeling bevat twee soorten Hyaluronzuur en microalg. Deze formule herstelt de huidbarrière en hydrateert de huid intensief. De peeling zorgt voor een verfijning van de huidstructuur, waardoor de huid er egaler uitziet na gebruik en zacht en vitaal aanvoelt. Geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de zeer gevoelige huid is de Biomimetic Peeling een perfecte keus ?? 

✨ Facemask & Chill

Even iets vaker een maskertje opdoen is zeker geen overbodige luxe nu. Daarbij is het een momentje van ontspanning en dat kunnen we wel gebruiken in deze drukke feestmaand. 

Ga bijvoorbeeld voor het Moisturizing Mask. 

Dit intensieve hydraterende stay-on masker is geschikt voor elk huidtype. 

Het masker bevat de sterke moisturizer Trimoist™️ KMF, een drie staps moisturizer die de huid 24 uur lang hydrateert, de huidbarrière verstevigt en de huid beschermt tegen vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Aan het Moisturizing Mask is Aloë Vera toegevoegd voor de kalmerende en verzorgende eigenschappen.

Het Moisturizing Mask herstelt de huidbarrière en de vochtbalans van de huid en beschermt het DNA in de cel tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. 

De huid zal na behandeling met het Moisturizing Mask zijdezacht en gezond aanvoelen.

Door de unieke stay on formule, kan het masker in de avond gebruikt worden i.p.v. een nachtcrème. Verwijder het masker met een cleanser om de dag weer goed te beginnen.
Je kan er ook voor kiezen om het masker na een inwerktijd van 10-15 minuten weer te verwijderen.

? Vitamine D

Vitamine D helpt niet alleen je immuunsysteem, maar heeft mogelijk ook invloed op je huid. Uit een Egyptische studie is bijvoorbeeld gebleken dat mensen met acne vaker een gebrek hebben aan deze vitamine dan mensen zonder deze huidklachten. Een vitamine D-supplement lijkt dan te kunnen helpen. Ook vis bevat veel vitamine D. 

? Je hebt een aandoening zoals psoriasis of eczeem

Door onder meer koude wind en temperatuurwisselingen kunnen ook rosaceaklachten verergeren. Je zou bijvoorbeeld een toename van roodheid kunnen ervaren, of meer bultjes. Als je merkt dat bepaalde triggers bij jou de rosaceaklachten doen verergeren, probeer deze dan zoveel mogelijk te vermijden.

In de blog ‘BLOZENDE WANGEN’ lees je alle tips en trics over rosacea en couperose. 

Fijn weekend ⛄️

Geef een reactie