BLOZENDE WANGEN 

? Schattig hoor van die lekkere Hollandse blozende rode wangen. Maar iets minder leuk als je daar chronisch last van hebt. Het begint met een klein gesprongen vaatje en voor je het weet zitten beide wangen vol.

Ik heb het over couperose.

Hoe ontstaat couperose en wat kan je er zelf aan doen? Dat lees je in deze blog ??

Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht. De adertjes zitten vooral op de wangen en de neus, maar soms ook boven de ogen of op de schouders. Bij couperose zijn de oppervlakkige adertjes slapper geworden en hierna gaan verwijden. Het bloed dat door deze kleine bloedvaatjes in het gezicht stroomt, loopt niet meer weg. Dit maakt dat de plekken waar de couperose zichtbaar is dus constant rood zijn. 

De adertjes hebben geen functie, zijn ongevaarlijk maar kunnen cosmetisch wel heel vervelend zijn.

Wanneer je couperose hebt, kan het zijn dat je ook last hebt van rosacea. Dit is ook een roodheid maar gaat vaak gepaard met bultjes en een branderig gevoel.

Dikke kans dat je ouders, opa, oma, broers en zussen hier ook last van hebben. Couperose is namelijk erfelijk bepaald. Hierdoor is het ontstaan van couperose dus eigenlijk heel lastig tegen te gaan.

Wat je wel zelf kan doen is de huid kalmeren, goed beschermen tegen de zon, dit kan couperose namelijk echt verergeren. Net zoals temperatuur wisselingen. Of je zou kunnen kiezen voor een aantal laserbehandelingen.

? Een crème gaat couperose helaas niet laten verdwijnen. Maar zoals ik hierboven al zei; kan je de huid wel kalmeren met de juiste crème.

Kies voor een niet te vette crème maar ga voor een wat lichtere textuur. Goede ingrediënten zijn niacinamide, glycyrrhiza glabra (Licorice Root), allantoïne en panthenol.

Nouvital Cosmetics heeft speciaal voor deze chronische roodheid de Telecare ontwikkeld. De zachte crème bevat dadelextract en vitamine P, deze hebben een gunstige werking op de chronische roodheid door rosacea/couperose maar ook op donkere kringen onder de ogen. Win-win ?

Tevens hydrateert en beschermd de Telecare tegen veroudering van UV-straling. 

Weet je nog dat ik het in de vorige blog over vitamine E heb gehad, a.k.a de EHBO vitamine? ?

Vitamine E geeft een betere doorbloeding van de huidcapillairen, verhoogt de hydratatie en remt het huidverouderingsproces. Door de bevordering van de celdeling word de huid gladder, vervagen oneffenheden en zal pigmentvorming van de huid verminderen.

Wil je dit proberen, ga dan voor de vitamine E concentrate van Nouvital Cosmetics.

De concentraten van Nouvital bevatten een verhoogd percentage van één actieve werkstof (in dit geval dus Vitamine E). De concentraten zijn bedoeld als extra verzorging onder de dag- en/of nachtverzorging en geven een boost aan de huid. 

Masseer de producten in met de Rose Quarts Roller en zorg voor een nog beter resultaat, wat deze roller doet lees je hier.

Twijfel je of je couperose of rosacea hebt? Raadpleeg dan je schoonheidsspecialiste of dermatoloog.

??‍♀️ Fijn weekend!

Geef een reactie