Prebiotica, niet te verwarren met probiotica. De twee hebben wel met elkaar te maken maar zijn niet hetzelfde.

💩 Hoewel we prebiotica meestal associëren met probiotica en de gezondheid van onze darmen, hebben ze ook in de cosmetische wereld een belangrijke rol.

De vraag is natuurlijk waarom je dit op je huid zou willen smeren. En hoe werkt het dan precies?👇🏻

💡 Wat zijn prebiotica?

Voordat we dieper ingaan op de rol van prebiotica in cosmetica, is het belangrijk om te begrijpen wat prebiotica eigenlijk zijn. Probiotica bevatten goede levende bacteriën. En prebiotica zijn niet-verteerbare voedingsstoffen die als voedsel dienen voor de goede bacteriën die van nature in onze huid aanwezig zijn🦠

Ze fungeren als voedingsbronnen en stimuleren de groei en activiteit van deze nuttige bacteriën, wat essentieel is voor een gezonde huid.

💡 Hoe werken prebiotica in cosmetica?

Onze huid is de thuisbasis van miljoenen bacteriën, waarvan velen een positieve rol spelen bij het behouden van de huidgezondheid. Helaas kunnen factoren zoals stress, milieuvervuiling en agressieve huidverzorgingsproducten het evenwicht van deze bacteriën verstoren, wat kan leiden tot huidproblemen zoals acne, gevoeligheid en ontstekingen. Hier komt de rol van prebiotica in cosmetica om de hoek kijken.

⚖️ Door prebiotica in cosmetische producten te verwerken, kan de huidflora in balans worden gebracht. Prebiotica fungeren als een voedselbron voor de goede bacteriën, waardoor ze gedijen en de overgroei van schadelijke bacteriën wordt tegengegaan. Dit helpt om de natuurlijke afweermechanismen van de huid te versterken, de huidbarrière te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Als gevolg hiervan kan de huid er gezonder, stralender en jeugdiger uitzien 🧏🏼‍♀️

De voordelen van prebiotica in cosmetica op een rijtje:

➡️Verbetering van de huidbarrière: Prebiotica helpen de natuurlijke beschermende barrière van de huid te versterken, waardoor vochtverlies wordt verminderd en de huid beter bestand is tegen externe stressfactoren.

➡️Kalmerende werking: Door de balans van de huidflora te herstellen, kunnen prebiotica helpen bij het kalmeren van geïrriteerde en ontstoken huid. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals rosacea of eczeem.

➡️Anti-aging eigenschappen: Een gezonde huidflora is essentieel voor het behoud van een jeugdige uitstraling. Prebiotica kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, doordat ze de huid beschermen tegen schadelijke invloeden en de productie van collageen bevorderen.

➡️Verbeterde opname van andere ingrediënten: Prebiotica kunnen ook de opname van andere huidverzorgingsingrediënten verbeteren, waardoor de effectiviteit van cosmetische producten wordt verhoogd.

💡☝🏻Wist je dat de producten van Nouvital Cosmetica ook prebiotica bevatten?

Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 82,95.Huidige prijs is: € 74,65.
Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 88,08.Huidige prijs is: € 79,28.

Geef een reactie