HEY BIG SPENDER

De feestdagen zitten er weer op. Misschien heb je wel mooie dure nieuwe crèmes gekregen onder de kerstboom. Want hoe duurder, hoe beter. Toch?

Over het algemeen is het zo dat duurdere merken meer budget hebben om ingrediënten van een hogere kwaliteit te gebruiken.

Hoge concentraties werkzame ingrediënten in een goede luchtdichte verpakking én (niet onbelangrijk) onderzoek kosten nu eenmaal geld.

Maar waar het ‘m vaak het meeste in zit is de verpakking.

?? Wil jij een Frans handgeblazen potje, met 30 lagen kristal, versierd met platina ringen? Trek dan je portemonnee maar vast. Oh en die van je partner, buren, of eigenlijk, doe maar je hele buurt?

10.000 euro betalen voor een potje van 50 ml crème? Jep het bestaat echt ??‍♀️

En wist je dat ze de ingrediënten van dit absurd dure potje nog geheim houden ook?!

Een vochtbindend complex van perfectionerende en verankerde peptiden in combinatie met Mica en vloeibare kristallen ? Ja dat is een hele mond vol hè? En dat er maar 0,00001% van dit magische ingrediënt in zit, daar hoor je natuurlijk niemand over.

Dit noemen ze angel dusting. ?? Een product de hemel inprijzen vanwege haar prachtige ingrediënten ook al zit er nauwelijks iets van dit ingrediënt in. Ondanks dat het onmogelijk werkzaam kan zijn, mag het op de verpakking staan en betaal je er vaak ook nog grof voor. 

Een goedkope grondstof betekent trouwens niet automatisch dat deze ‘slecht’ is voor een product. Glycerine is bijvoorbeeld een relatief goedkoop ingrediënt dat ontzettend goed werkt. Ook hyaluronzuur is een prettige stof en niet al te duur. Maar bedenk dus wel dat een goedkope crème nooit hoge concentraties actieve stoffen kan bevatten. ‘Met niacinamide’ op het etiket zegt niks over het percentage. De kans is groot dat in een goedkoop product zo’n laag percentage zit, dat het dus niks voor je huid doet. 

Of een duurdere dagcrème beter is dan een goedkopere hangt misschien nog wel het meeste af van jouw huid. Heb je een prima huid zonder veel problemen, dan is er een grote kans dat jij met een goedkopere crème prima af bent. Heb je een wat lastigere huid? Dan is een professionele huidanalyse de beste manier om te bepalen wat jouw huid nodig heeft aan verzorging. Op basis daarvan kun je een passende crème uitzoeken.

Nog een handige tip?:

Wanneer iets bovenaan de ingrediënten lijst staat, betekent dat er van dit ingrediënt het meeste in zit.

Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 82,95.Huidige prijs is: € 74,65.
Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 106,63.Huidige prijs is: € 95,96.
Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 86,38.Huidige prijs is: € 77,74.
Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 88,08.Huidige prijs is: € 79,28.

Geef een reactie