EYE GOT YOU

Zit jij elke ochtend met theezakjes op je ogen? Koude lepels, plakjes komkommer? Alles om die wallen maar weg te krijgen!

Durf je niet meer te lachen uit angst voor rimpels?

Wat werkt nou eigenlijk het beste? En welke oog crème moet je kiezen uit die talloze opties ??‍♀️

Allereerst is het handig om te weten wat voor soorten ‘wallen’ er bestaan. Het kan namelijk zowel gaan om een donkere verkleuring als om ‘zakjes’ onder de ogen. Wil je weten hoe je wallen ontstaan zijn en wat je er aan kunt doen dan is dit onderscheid van essentieel belang ??

? De donkere verkleuring onder de ogen kan veroorzaakt worden doordat bloedvaten door de dunne huid van de ogen heen schemeren, dit komt vooral voor bij mensen met een dunne, bleke huid en met oppervlakkig liggende adertjes. Een kwestie van aanleg dus. Wel is het zo dat veroudering het probleem verergert; de schade van de zon en roken maakt de huid nog dunner en slapper zodat de vaatjes nog beter zichtbaar worden.

?Heb je meer last van ‘zakjes’ onder de ogen?

Dit kan ontstaan door verslapping van de huid (je hebt als het ware huid te veel) of door een ophoping aan lokaal vet.

Ook vocht kan zorgen voor wallen onder de ogen. Dit kan ook door ouderdom komen maar ook bijvoorbeeld door allergieën.

What to do?

Die komkommers op je ogen zijn niet eens zo’n gek idee. ? Komkommer bevat namelijk het stofje cafeïnezuur. Dat heeft niets te maken met de cafeïne die je in koffie vindt maar cafeïnezuur is een fenol, een bioactieve stof. Deze stof vermindert het vasthouden van vocht dat bijvoorbeeld optreedt als gevolg van te veel zout, maar ook bij zwellingen onder je ogen.

Wil je liever gaan voor een product dat hiervoor speciaal gemaakt is, ga dan voor de eye patch van B’KATE.

B’KATE Gold Eye Patch is heerlijk om even mee te relaxen na een dag hard werken. Ze gaan wallen én donkere kringen tegen.

??‍♀️ Smeer na dit relax momentje de oog crème van Nouvital Cosmetics.

Nouvital eye contour cream is een oogcrème met een verzachtende en antiseptische werking. De oogcreme bevat ogentroostextract, sojapeptide en vitamine E die ontstaan van wallen en rimpelvorming tegengaan.

Deze crème is schikt voor ieder huidtype en heel simpel in gebruik;

Een half pompje dagelijks inkloppen met de vingertoppen rond het hele oog op het oog bot, ook het inrollen met de Rose Quartz Jade Roller werkt perfect! Meer weten over deze roller? Je leest het in deze voorgaande blog.

? Side note:

Vitamine E Wordt ook wel de EHBO-vitamine genoemd: het werkt sterk kalmerend, versterkt de haarvaatjes (couperose), vermindert roodheid en ontstekingen (rosacea), helpt (acne)littekens sneller en mooier genezen, biedt bescherming tegen vrije radicalen (zon, roken) en het herstelt de huidbarrière, wat een gevoelige huid en irritaties zoals eczeem helpt herstellen en voorkomen.

? En wat betreft die rimpeltjes rond de ogen.. Praten, lachen en knijpen met je ogen door bijvoorbeeld de zon; Dit zijn allemaal oorzaken waardoor lachrimpeltjes/kraaienpootjes kunnen ontstaan op de huid. Helaas kan je kraaienpootjes bijna niet voorkomen.

Onthou goed; dit hoort ook gewoon bij ouder worden!

Stralende dag gewenst ??

Geef een reactie