UNICORNS , GLITTERS EN REINIGINGSDOEKJES ? ?

Je kent ze wel die leuke, grappige, eenhoorn glitterende kant en klaar maskertjes die je voor een habbekrats kan kopen. Of van die zakjes die in twee delen zijn verpakt, zodat je twee keer het masker kunt gebruiken, ze kosten nog geen euro. Ze zien er leuk en aantrekkelijk uit, geen geld om lekker even thuis een maskertje te doen. Daar ga je geen duurdere potten of tubes voor aanschaffen.. toch?

??? RED FLAG ALERT ???

Helaas zitten deze ‘schattige’ maskertjes meestal vol met synthetische en agressieve stoffen, die zeker een gevoelige huid behoorlijk kan pesten. Heb jij een gevoelige huid? Dan raad ik je echt al helemaal af om met deze maskers aan de slag te gaan.

Hetzelfde geldt voor reinigingsdoekjes. Niks is zo makkelijk als ‘s avonds een reinigingsdoekje pakken en snel je make-up eraf vegen.

?

Dit is alleen helemaal niet goed voor je huid. Denk aan conserveringsmiddelen, parabenen, formaldehyde en alcohol. Zij zorgen ervoor dat de doekjes nat blijven en dat er een lekker geurtje aan zit. Dit zijn nou juist de boosdoeners als het gaat om een droge, geïrriteerde, rode, jeukende huid. En zijn de reden dat reinigingsdoekjes slecht zijn voor je huid.

De doekjes kunnen misschien een groot deel van je make-up snel eraf halen, maar je poetst alleen oppervlakkig en je loopt het risico dat je juist meer viezigheid in je huid smeert.

Weet je wat eigenlijk net zo makkelijk werkt maar wel erg geschikt is voor je huid? De Make Up Remover van Nouvital!

Het gevoelige gebied rond de ogen wordt op een milde en efficiënte manier gereinigd. Door de olie vrije formule is deze make up remover ideaal te gebruiken voor contactlenzen dragers en zelfs bij wimper extensions te gebruiken!

?Hieronder vind je nog even een lijst met ingrediënten waarvan bewezen is dat ze irriterend kunnen werken op de huid en die je daarom beter kunt vermijden.

Parfum – Alle soorten alcohol (tenzij helemaal onderaan de ingrediëntlijst/ behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin) – Balsam of Peru – Bergamot – Cinnamic acid – Mintachtige stoffen – Eucalyptus – Kamfer – Citrusachtige stoffen – Lavendel – Geranium – Methylisothiazolinone – Tea tree olie – Witch hazel – Ylang ylang – Oxybenzone – PABA – Propylene glycol – Sodium lauryl sulfaat – Methyl nicotinate – Synthetische kleurstoffen – Aceton

Wil je advies over reinigingsproducten of de juiste maskertjes voor jouw huidtype?

Stuur dan gerust even een berichtje!

Geef een reactie