???, ????, ????.. ??? ??????? ???? ?? ?? ??????????? ????????? ?Allergieën je kent ze vast wel.. ze zijn er in alle soorten en maten. Hooikoorts, kapperseczeem, noten allergie.. ?

Ook in de salon kun je te maken krijgen met allergieën of allergische reactie’s, in een van mijn eerdere blogs heb je al kunnen lezen over PPD allergie. Die vooral ontstaat bij het verven van wimpers, wenkbrauwen of haar??‍?

Uiteraard is dat niet de enige allergische reactie die kan ontstaan, is je klant misschien allergisch voor collageen? Waardoor ze zo maar eens zou kunnen reageren op die fijne collageen eye pads die je aanbied bij je gezichtsbehandeling. Kunnen ze niet tegen een bepaald stofje in dat lekkere maskertje. ??‍♀️Allemaal redenen waarom het belangrijk is je klant een intake formulier in te laten vullen! ? Klanten kunnen hierop aangeven of ze bepaalde allergieën hebben, maar bijvoorbeeld ook medicijn gebruik, bepaalde behandelingen die ze ondergaan hebben of het feit dat ze zwanger zijn. Alle bovenstaande dingen kunnen aanleiding zijn tot een allergische reactie!?Belangrijk voor zowel jou als je klant om dit soort dingen uit te sluiten. In sommige gevallen/behandelingen kun je een Patch test uitvoeren om een allergische reactie ‘uit te sluiten’. Hierover lees je meer in mijn aankomende post over Patch tests. ?

Let wel op⚠️

Een allergische reactie is niet iets wat altijd meteen aanwezig is, het kan 48u duren voor een reactie ontstaat maar een allergische reactie kan zichzelf ook ontwikkelen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je klant de eerste behandeling nergens last van heeft, maar de 2e keer wel.

Geef een reactie

nl_NLDutch