SKI YOU LATER ⛷

Ga je lekker op wintersport?
Verse sneeuw en een zonnetje zijn absoluut de beste ingrediënten voor een heerlijke wintersportvakantie.
Maar hoe verzorg je je huid? Gebruik je de juiste crème en welke beschermingsfactor kies je? 
Je leest het hier ??

❄️ In een eerdere blog heb je al gelezen dat in de winter, wanneer het buiten kouder is, de luchtvochtigheid lager is. Daarom is het belangrijk dat je je huid extra goed beschermt en hydrateerd.
Kies bijvoorbeeld voor Nouvital Cosmetics
Azulen Cream. Dit is een 24 uurs crème met een ontstekingsremmende en verzachtende werking. Deze crème hydrateert en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. 
Deze herstellende crème is hierdoor erg geschikt voor een gevoelige en beschadigde huid. 
Ook de Vitacare Emulsion is een 24- uurs hydraterende crème, die overigens op het hele lichaam gebruikt mag worden.  
Deze emulsie bevat een zeer hoog percentage aan hoogwaardige plantaardige en verzorgende oliën. Het verstevigt de huidbarrière en behoudt de natuurlijke balans van de micro-organismes op de huid. Het zorgt ervoor dat de huid in topconditie blijft en gezond en vitaal blijft aan voelen. Voeg een druppel toe aan de dagcream voor extra hydratatie!

⛄️ Zonbescherming is een absolute must als je naar de sneeuw gaat. Om verschillende redenen. De hoeveelheid uv-straling is in de bergen een stuk hoger dan op ‘zeeniveau’.  De lucht is  vaak schoner, waardoor de zonkracht groter zal zijn, zelfs als de zon zich niet laat zien.
Sneeuw zorgt er bovendien voor dat ruim tachtig procent van de straling wordt weerkaatst. Bedenk daarbij nog dat je huid in deze tijd van het jaar kwetsbaar is voor een hoge dosis krachtige en ‘plotselinge zonnestralen’. Insmeren dus!

☀️ Sun Care SPF 30 van Nouvital Cosmetics voorkomt gevoeligheid van de huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. De twee toegevoegde soorten hyaluronzuur beschermt de huid tegen uv-A en uv-B straling, hydrateert 24 uur lang en gaat vochtverlies tegen dat wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

? Ook bevat de Sun Care een druivenextract met stamcellen die de huideigen stamcellen activeren waardoor uv-beschadiging voorkomen wordt en daarmee photo-aging zal worden tegen gegaan.

? Vergeet ook zeker je lippen niet mee te nemen met wat zonnebrandcrème. Vermijd lipbalms met geurtjes, kleurtjes, menthol of glossjes die je lippen voller doen lijken. Probeer daarnaast om niet voortdurend je lippen te bevochtigen met je tong. Dat zorgt juist voor irritatie en uitdroging.

? Wist je dat Uv-A-straling deels door de ramen van je huis of kantoor, maar bijvoorbeeld ook van de auto komt?
Dus ook als je binnen zit én ook als het bewolkt is.. SMEREN MAAR!

Geef een reactie