EEN STRALENDE HUID KOMT VAN BINNENUIT

In de vorige blog heb je iets geleerd over face mapping, om je inzicht te kunnen geven in de conditie van elk gedeelte van de huid en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die de conditie van de huid zouden kunnen beïnvloeden.

Maar wist je al dat voeding ook een grote bijdrage kan leveren aan de toestand van je huid? ??

Voeding en je huidconditie staan namelijk wel degelijk in verbinding met elkaar.

Zuivel staat bijvoorbeeld in de top drie van voeding die invloed zou kunnen hebben op acneklachten. Ook door snelle suikers en verzadigde vetten zoals bijvoorbeeld friet, wit brood of chocolade (zuivel en suiker) kan acne verergeren. 

Als we nu bijvoorbeeld kijken naar acne en koolhydraten (suikers dus), lijkt daar toch echt een verband te zijn. We praten dan over de zogenaamde snelle suikers. Want koolhydraten kun je in twee groepen verdelen, de snelle en de langzame.

1️⃣Aardappels, witbrood, frisdrank, snoepgoed en gebak zijn voorbeelden van voeding met snelle suikers.

2️⃣Volkoren producten, fruit, groente en vis zijn voorbeelden van voeding met langzame suikers, ook wel een lage glycemische index genoemd.

Hoewel het mechanisme hierachter nog niet helemaal duidelijk is, blijkt een dieet met langzame suikers de ernst van acne te kunnen verminderen. 

? Goed je huid reinigen en de juiste crèmes gebruiken kan ook goed helpen!

Bijvoorbeeld met de Skin Clarifying Solution van Nouvital Cosmetics. 

Deze actieve prebiotische crème is geschikt voor een acné huid en de vette huid met onzuiverheden. Skin Clarifying Solution werkt zeer doelgericht in op de vier biologische verschijnselen die met acné gepaard gaan en zorgt voor een huidvriendelijke effectieve oplossing die de huid reinigt, zuivert van imperfecties en de huidbalans weer herstelt. Door het verkleinen van de poriën en het verminderen van ontstekingen op de huid zal de Skin Clarifying Solution zichtbaar de huidconditie verbeteren. 

Of een andere favoriet is de Re-Balance Cream.

Deze matterende crème is speciaal bedoeld voor de effectieve behandeling van de vette huid. Oorzaak van een vette huid is het gevolg van overactieve talgklieren onder invloed van het huideigen enzym 5-alpha-reductase. (Hele moeilijke woorden ?)

Met de werkstoffen Cupridon en Zincidon wordt dit enzym sterk afgeremd in zijn werking waardoor de talgproductie wordt genormaliseerd. Tevens wordt de aanwezige talg op de huid geadsorbeerd door Matipur, dat op de huid een matterend effect heeft. De adstringerende werking van eik extract vernauwt de talguitgangen. Met deze effecten neemt ook de kans op comedonen en eventuele ontstekingen (als bij acne) verder af.

? Druivenstamcellen beschermen de huideigen stamcellen tegen beschadiging door UV-straling en stress, waardoor photo-aging wordt afgeremd.

? Avocado-olie zorgt voor de nodige vitaminen en werkt eveneens anti-aging. De crème bevat een  sterke moisturizer en zorgt voor extra aanmaak van collageen.

Blijf je maar kampen met vervelende puistjes en ontstekingen? Probeer dan toch ook eens naar je eetgewoonten te kijken. Maar net als bij elke andere behandeling van acne, zal je wel geduld moeten hebben. Zorg dat je je nieuwe voeding minimaal tien weken de kans geeft. En maak voor jezelf bijvoorbeeld een foto voordat je begint met anders te eten, want dan kun je ook beter beoordelen of je veranderende voeding verschil maakt.

Conclusie van dit verhaal;

Er bestaat helaas niet zoiets als één simpele oorzaak voor acne. Er is evenmin één simpele oplossing. Voor het behandelen van deze huidklacht moet je helaas een lange adem hebben. ?‍?

Laat je altijd goed informeren door een schoonheidsspecialiste, therapeut of arts.

Ik wens je een smooth weekend toe! ?

Geef een reactie