Het is bijna Valentijnsdag! 

Om extra goed te kunnen flirten moeten onze ogen natuurlijk stralen ?

Rondom onze ogen kunnen rimpeltjes, donkere kringen en ook gerstkorrels ontstaan.

In deze blog vertel ik je er alles over. Én geef ik je wat tips hoe je die frisse stralende flirt ogen creëert voor Valentijnsdag! ?

Wat is een gerstekorrel?

Je kent ze wel, die stomme kleine witte bultjes die ‘poef’ ineens ontstaan vaak rondom de ogen. 

 

Foto door Beans Beauty salon

Een gerstekorrel, ook wel milia of hagelkorreltje genoemd, is een wit hard bultje op de huid. Deze ontstaat door een verstopping in de talg- of zweetklieren. Ze komen veel voor rond het ooglid. Het ronde witte bultje is gevuld met keratine. Dat is een natuurlijk bestanddeel van je huid. Gerstekorrels liggen diep in de huid waardoor je ze niet kan uitknijpen zoals dat bij een puistje wel kan. (Maar wat je beter niet kan doen! ?)

Wat is de oorzaak van een gerstekorrel?

De oorzaak van gerstekorrels kan door verschillende factoren ontstaan. Ze komen vaak voor op een droge, slecht gehydrateerde huid waardoor het talg hard wordt en zich ophoopt in een bultje. Ook kan de aandoening ontstaan door veelvuldig zonnen. Daarnaast verschijnen gerstekorrels ook vaak bij genezing van brandwonden en huidbeschadigingen.

❓What to do?

❗️Nou, wat vooral niet te doen!

Niet aan pulken, niet krabben, niet zelf proberen uit te knijpen!

Meestal verdwijnen gerstekorrels vanzelf weer maar dit kan even duren. Wil je de korrel toch weg laten halen, laat dit dan aan de specialist over.

De huid rond de ogen is gevoeliger dan de rest van je gezicht. De huid is hier namelijk dunner. Dat kun je ook zien, bijvoorbeeld aan de meer donkere kleur (kringen). De huid rond de ogen kan vaak ook wat droger aanvoelen en meer lijntjes vertonen. Er bestaan daarom heel wat speciale crèmes en serums speciaal voor rondom de ogen.

? Bijvoorbeeld de Nouvital Eye Contour Cream. Dit is een oogcrème met een verzachtende en antiseptische werking. De oogcrème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid om de ogen. De crème bevat ogentroost extract dat de doorbloeding bevordert. De sojapeptiden activeren het celmetabolisme die het ontstaan van wallen en rimpelvorming tegengaan. Daarnaast bevat de crème vitamine E dat werkt als anti-aging factor.

Reinig eerst ‘s avonds de ogen (en de rest van je gezicht)

Breng daarna kloppend een half pompje aan met de vingertoppen voor een optimale verzorging van de oogcontouren. Voorkom dat de crème met de ogen in contact komt, omdat dit anders irritatie kan veroorzaken.

? Voor overdag adviseer ik het Eye Contour Serum van Nouvital Cosmetics. Dit is een oogserum met verzachtende werkstoffen, zoals hamamelis-extract. Daarnaast bevat het retinol dat de celdeling bevordert, de vorming van collageen stimuleert en verhoorning tegengaat. Door het gebruik van het oogserum zullen rimpels, fijne lijntjes en wallen vervagen. Het serum en de crème zijn beide geschikt voor alle huidtypes.

??Ook is dit oogserum geschikt voor een huid met gerstekorrels rond de ogen.

Klop een half pompje dagelijks in met de vingertoppen op het gebied rond het hele oog.

De allerbeste manier om fijne lijntjes en oogrimpeltjes tegen te gaan is ervoor te zorgen dat er in ieder geval zo min mogelijk nieuwe rimpels bijkomen. En de allerbeste antirimpel crème is toch echt een SPF.

Dus, dagelijks een spf smeren, óók in de wintermaanden ??

Straal-ze! ?♥️

Geef een reactie