HUID & NIEUW ๐Ÿ’ฅ

Stralend het nieuwe jaar in, dat willen we allemaal wel. Maar oei, na al die gourmet, kerst diners, oliebollen en champagne ziet ons huidje er toch niet zo stralend meer uit.

Is er een relatie tussen voeding en de huid? En hoe knappen we onze huid het snelste op na deze โ€˜vreetdagenโ€™? Je leest het hier ๐Ÿ‘‡๐Ÿป

Voeding en je huidconditie staan inderdaad in verbinding met elkaar.

Wist je bijvoorbeeld dat zuivel in de top drie staat van voeding die invloed zou kunnen hebben op acneklachten? Ook door snelle suikers en verzadigde vetten zoals bijvoorbeeld friet, wit brood of chocolade (zuivel en suiker) kan acne verergeren. 

Doordat je insulinespiegel omhoog schiet worden er meer androgenen aangemaakt en daar krijg je weer een verhoogde talgproductie en dus puistjes van.

Suikers kunnen ook nog eens een verbinding aangaan met eiwitten. Dat proces noemen we versuikering of glycatie. Bij het proces van glycatie zetten suikers zich simpel gezegd vast op twee eiwitten in je huid: collageen en elastine. Die zullen daardoor verharden en beschadigen. En juist deze eiwitten zorgen voor stevigheid en flexibiliteit in je huid. Versuikering kan daardoor bijdragen aan huidveroudering. 

What to do? 

๐Ÿญ Eet niet te veel toegevoegde suikers, natuurlijk is een keertje snoepen echt niet erg. Het gaat om de balans.

๐Ÿฅฆ Eet voldoende groente en fruit. Deze bevatten antioxidanten die nodig zijn om je huid te beschermen. 

๐Ÿฅ› Veel last van acne? Probeer eens zoโ€™n 6 tot 8 weken alle zuivel te vermijden en kijk wat voor effect dit heeft.

๐Ÿฅ‘ Zorg dat je voeding gezonde vetten bevat, deze zitten bijvoorbeeld in avocado of vette vis.

๐Ÿ’ฆ Natuurlijk is een goede gezicht reinigings routine en de juiste producten geen overbodige luxe!

๐ŸดVeel last van onzuiverheden na de feestdagen? Hieronder vindt je een kleine greep uit de producten die je kunnen helpen hier vanaf te komen.

Dit lijken mij goede voornemens voor het nieuwe jaar toch? Dus nu nog even lekker genieten. PROOST! ๐Ÿฅ‚๐Ÿพ

 

Geef een antwoord