Wist je dat we dagelijks zo’n 40.000 cellen per minuut verliezen?! ?

De meeste van deze cellen vallen van je huid af, maar sommigen blijven aan de huid kleven. Deze cellen noemen we dode huidcellen.

Onze bovenste huidlaag werkt als een pantser voor de onderliggende huidlagen. Het houdt schadelijke invloeden tegen en biedt een goede bescherming. Iets dieper is onze huid voortdurend bezig met celdeling. Hier worden nieuwe huidcellen aangemaakt die steeds verder naar de bovenste huidlaag worden gedreven. Dit is een proces van ongeveer 28 dagen. Hoe ouder je wordt, hoe slomer dit proces zal gaan. De oudste huidcellen aan het oppervlak maken plaats voor de jonge cellen door los te raken van de huid.

Foto door beans beauty salon

De dode huidcellen die aan onze huid blijven kleven kunnen negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van je huid.

??Ten eerste laten ze de huid er dof uitzien. De huid krijgt een grauwe, grijzige gloed en ziet er energieloos uit.

??Ten tweede zorgen de dode cellen ervoor dat de huid er oneffen uitziet. De cellen hopen zich op en zorgen voor kleine bultjes op de huid.

??Tot slot kunnen dode huidcellen de poriën verstoppen.

Wanneer deze cellen zich gaan vermengen met talg en bacteriën kunnen er vervelende ontstekingen ontstaan en kan het op den duur zelfs voor acne zorgen. Dit willen we natuurlijk zo snel mogelijk voorkomen. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor.

De biomimetic Peeling van Nouvital is echt een van mijn favoriete producten ? het is een prebiotische huidverjongende peeling en reinigt de huid effectief op een zeer zachte manier.

?Biomimetic is de benaming in de wetenschap voor het nabootsen van een biologisch proces. Met de basis van een biologische tripeptide, twee soorten hyaluronzuur en microalg verbetert de Biomimetic Peeling het natuurlijke afstotingsproces van de dode huidcellen op de hoornlaag.

? Tevens herstelt deze formule de huidbarrière en hydrateert het de huid intensief. De peeling zorgt voor een verfijning van de huidstructuur, waardoor de huid er egaler uitziet na gebruik en zacht en vitaal aanvoelt.

De peeling is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige huid is de Biomimetic Peeling een perfecte keus.

☀️ Nu het zonnetje er weer vaker is, wil je natuurlijk het liefst een mooi egaal bruin kleurtje én wil je daar zo lang mogelijk van blijven genieten.

Schrob je je bruine huid er met een peeling dan zo weer af?

Juist niet!

De peeling zorgt er juist voor dat je mooier, egaler bruin wordt én blijft!

Hoe dit komt?

Een peeling heeft geen effect op de aanmaak van je pigmentcellen, die worden namelijk aangemaakt in de onderste laag van de huid.

Door de peeling verwijder je dus alleen de dode huidcellen. Hierdoor komt het pigment veel beter tot zijn recht en word je veel egaler bruin!

⭕️Let op: doe dit niet vlak vóór je de zon ingaat. Je huid is dan te gevoelig voor de zon. Geef je huid even de tijd om zich te herstellen.

?Oeps! Toch verbrand? Scrub dan pas als je huid weer helemaal is gekalmeerd. Een verbrande huid is erg gevoelig.

Om je huid extra goed voor te bereiden op de zon kan je de pre & after sun gebruiken van Nouvital. Uiteraard is het ook heel belangrijk om je goed in te smeren met de Suncare SPF30. Meer informatie over deze producten vind je hier  ??

Geef een reactie