???? ???????

Volgens de oude Chinese en Ayurvedische geneeskunde zegt de toestand van je gezicht iets over je algehele gezondheid. Puistjes zijn geen goed teken, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal wel over eens. Maar wist je dat de plek waar puistjes voorkomen iets kan vertellen over je lichamelijk welzijn? Zo wijst een puistje op je kin, op een heel ander gezondheidsprobleem dan bijvoorbeeld op je voorhoofd.

Dit letterlijk in kaart brengen van je gezicht wordt face mapping genoemd. 

Face mapping zou je dus inzicht kunnen geven in de conditie van elk gedeelte van de huid en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die de conditie van de huid zouden kunnen beïnvloeden.

Foto door beans beauty salon uit het content pakket ‘Boho Beans’ 

????????? :
Verstoppingen (mee-eters) en puistjes op het voorhoofd kunnen veroorzaakt worden door vettige haarproducten zoals wax, maar ook door onvoldoende of onzorgvuldig reinigen. In de Chinese Diagnose wordt deze zone gezien als reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Puistjes kunnen betekenen dat je lichaam behoefte heeft aan meer natuurlijke voeding. Dit betekent geen geraffineerde suikers, geen kunstmatige toevoegen en geen bewerkte producten. Ook geeft het aan dat de uitscheiding verbeterd moet worden door meer water te drinken.

Het voorhoofd wijst ook op problemen met het hart, de dunne darmen en je geest.

??????????? :
De zone tussen de wenkbrauwen houdt verband met de lever. Verstoppingen, roodheid of schilfertjes in dit gebied kunnen wijzen op te laat eten ‘s avonds, te veel alcohol drinken, vetrijk voedsel of dat je allergisch bent voor bepaalde etenswaren, oftewel een voedselallergie of -intolerantie.

???? :
Verstoppingen voor of achter de oren komen veel voor en worden vaak veroorzaakt door achtergebleven shampoo-resten. Verstoppingen net voor of achter het oor kunnen duiden op een onzorgvuldige reiniging of het veelvuldig gebruik van een telefoon of headset.

Deze zone staat in verband met de nieren. Wanneer de oren vaak erg warm zijn, kan het een teken zijn van je nieren die veel cafeïne en alcohol moeten verwerken. Vervang die twee door water en thee.

?????? :
De wangen staan in verbinding met de longen, holtes en de maag.

De rechterwang gaat over de gezondheid van de longen.

Gezwollen aders, roodheid en uitslag op de linkerwang kunnen wijzen op een hoge bloeddruk of opgekropte woede.

Ook bij bepaalde maagproblemen kan dit zich uiten op beide wangen, dit kan betekenen dat je minder zuivel en suikerproducten moet nuttigen. Ook slecht gereinigde make-up kwasten en sponsjes kunnen mee-eters en/of puistjes veroorzaken.

Een andere oorzaak is je telefoon. Smartphones worden de hele dag aangeraakt en zijn een bron van bacteriën.

???? :
Ogen staan in verbinding met de nieren. In dit gebied komen vaak gerstekorrels, wallen en lijntjes voor. Oogmake-up removers op oliebasis en een ongezonde levensstijl dragen hier ook aan bij. Donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar worden erger door te weinig water drinken en een slaaptekort.

???? :
De neus staat in verbinding met het hart. Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk of het begin van rosacea. Gesprongen haarvaten of roodheid op de neusbrug kunnen wijzen op enorm veel zorgen en stress.

?????? :
Mee-eters rond de liplijn kunnen voorkomen bij veelvuldig gebruik van lippenbalsem of lipstick, maar ook door roken. Een dikkere onderlip of bovenlip kan duiden op darmproblemen. Irritaties rondom de lippen kan een voedselallergie betekenen, maar de plek waar het zit is ook erg belangrijk. Zo staat een rode vlek rechtsonder de lippen in verbinding met je lever, en linksonder weer met de milt.

?????????? :
Ontstekingen en verstoppingen aan weerszijden van de kin worden veroorzaakt door hormonen. Bij vrouwen zien we met name rond de menstruatie of zwangerschap een toename van puistjes in deze zones. Ontstekingen rond de kaaklijn ontstaan vaak door stress en spanningen.

Ook het ‘filtrum’, de verticale gleuf boven je bovenlip, verwijst naar de eierstokken en baarmoeder in vrouwen, en de prostaat en genitaliën bij de mannen.

??? :
Staat in verbinding met de darmen. Puistjes, bultjes of irritatie op het midden van de kin hangen vaak nauw samen met darmklachten. Eet gevarieerd, en neem voldoende groente, vermijd het eten van teveel verzadigde vetten.

???? :
Rode vlekken en puistjes in de hals kunnen op een verhoogd stressgehalte duiden, maar je lichaam kan ook bezig zijn een ziekte weg te houden.

Belangrijk om te weten is dat deze theorieën niet ondersteund worden door wetenschappelijk onderzoek. Blijf je last houden, raadpleeg dan altijd je schoonheidsspecialiste of een arts.

Fijn weekend ??

Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 85,55.Huidige prijs is: € 77,00.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 70,43.Huidige prijs is: € 63,38.
Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 82,95.Huidige prijs is: € 74,65.

Geef een reactie