LESJE INGREDIËNTEN ?‍? 

Er zijn een aantal cosmetica ingrediënten die we de laatste jaren steeds vaker voorbij horen komen en waar men reuze enthousiast over is.

In deze blog licht ik een aantal van deze ingrediënten uit ??

Een van de ingrediënten waar je bij de gemiddelde crème reclame niet omheen kan is hyaluronzuur. Het zou dé antirimpelbelofte zijn, en dus zit het tegenwoordig overal in. Wat is er zo bijzonder aan hyaluronzuur en hoe werkt het precies?

?Hyaluronzuur is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt. Het vormt bijvoorbeeld het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten waardoor deze soepel kunnen bewegen. Hyaluronzuur komt ook voor in de huid, in onder meer het bindweefsel, en speelt daar een belangrijke rol in processen als wondgenezing.

Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht.

Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af. Gewrichten worden minder soepel. Hetzelfde geldt voor de huid. Een rijpere huid is daarom ook minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid. Het is dan ook niet zo gek dat de cosmetica-industrie haar oog op het ingrediënt liet vallen.

Doordat hyaluronzuur zo goed vocht kan vasthouden, zie je inderdaad minder fijne lijntjes op de huid. Je vindt de stof dan ook in heel veel antirimpelproducten terug. Ook wordt hyaluronzuur gebruikt bij cosmetische behandelingen met fillers. Een injectie met hyaluronzuur kan er namelijk voor zorgen dat bepaalde plekken in het gezicht tijdelijk weer meer volume krijgen en rimpels worden ‘opgevuld’. Ja, tijdelijk, want de stof wordt uiteindelijk weer afgebroken in de huid.

Denk aan producten met hyaluronzuur als Hyaluronic Concentrate of het Hyaluronic Gel Mask van Nouvital Cosmetics. Deze producten bevatten 3 soorten Hyualuronzuur. Deze dringen door tot de verschillende lagen van de huid. 

Maar helaas, verwacht geen wonderen. Want hoewel onderzoek laat zien dat hyaluronzuur aangebracht op de huid de huid hydrateert en de rimpeldiepte laat afnemen, kan het bestaande rimpels ten gevolge van zonschade niet verminderen.

?Niacinamide

Nog zo’n ingrediënt wat tegenwoordig overal opduikt.

Een makkelijkere naam is vitamine B3. Want dat is niacinamide. 

Niacinamide zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren. Deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Doordat niacinamide een licht exfoliërende werking heeft, vermindert het de kans op het krijgen van schilfertjes. Bij regelmatig gebruik wordt de huid gladder en stralender en zullen fijne droogtelijntjes minder opvallen.

Niacinamide heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Heb je last van acne, rosacea of rode plekken? Dan is niacinamide een uitermate geschikt ingrediënt voor jou!

Het ingrediënt remt namelijk de histamineproductie; dit stofje zorgt voor de roodheid en jeuk bij bijvoorbeeld muggenbeten. Ook andere stoffen die een ontstekingsreactie (roodheid, jeuk, zwelling) veroorzaken worden geremd. 

Niacinamide eigenschappen op een rijtje:

⚡️ Het werkt kalmerend

⚡️ Ontstekingsremmend

⚡️ En helpt de talgproductie goed houden

⚡️ Het is een antioxidant

⚡️ Helpt de huidbarrière beschermen

⚡️ Beschermt tegen de schade van de zon

⚡️ En vermindert pigmentvlekken

Wist jij al wat de ingrediënten in je huidverzorging eigenlijk voor je deden?
Loop je met een huidprobleem, of wil je graag wat huidverzorgingsadvies? Neem dan vrijblijvend contact op!

Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 85,55.Huidige prijs is: € 77,00.
Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 82,95.Huidige prijs is: € 74,65.
Aanbieding!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 88,08.Huidige prijs is: € 79,28.

Geef een reactie