LIPS, TIPS, TRICS en DIY’s

?Ook zo’n last van droge en/of gebarsten lippen? Waarom is dit in de winter vaak erger? En belangrijker nog, wat kan je er tegen doen?

Je leest het allemaal hier ??

Inclusief een DIY om op te vreten!

De huid van de lippen is, zoals je ook wel kan zien, heel anders dan de rest van je gezicht.

De huid van je lippen heeft maar een heel dun laagje dode huidcellen in vergelijking met de huid van de rest van je lichaam. 

Daarnaast heeft huid van de lip geen zweet- en talgklieren. Dat laatste maakt dat je lippen zichzelf niet goed vet kunnen houden. Het enige vocht in de huid van de lippen komt uit de kleine bloedvaatjes die naar de lippen toe gaan.❄️

Dan snap je ook meteen waarom de lippen in de kou zo droog worden. Doordat de vaatjes bij kou samenknijpen wordt er door de bloedvaatjes nauwelijks nog vocht aan het weefsel afgegeven. Als de luchtvochtigheid dan ook nog eens laag is of als het waait, verdampt het beetje water in de huid van de lippen razendsnel. Gevolg: droge, geïrriteerde en schilferige lippen. Dan zit er ook nog eens bijna geen melamine in de huid van de lippen waardoor ze heel kwetsbaar zijn voor zonlicht.

Best gek eigenlijk dat we over het algemeen honderden euro’s per jaar uitgeven aan dure crèmes maar onze lippen zo verwaarlozen.

Tijd dus voor actie!

✅ Smeren maar! Kies wel voor de juiste ingrediënten zoals bijvoorbeeld vaseline, glycerine of shea butter. Een balsem met een SPF is verstandig (vooral bijvoorbeeld op wintersport!)

❌ Vermijd lippenbalsems met ‘verfrissende’ effecten zoals bijvoorbeeld met menthol.

✅ Zorg dat je voldoende vitamine B2 binnen krijgt. Deze vitamine zit bijvoorbeeld in eieren, melk, makreel, paling, biefstuk, amandelen, champignons en groene groente. 

❌ Probeer zo min mogelijk je lippen te ‘likken’, hier droogt de huid alleen maar meer van uit. 

✅ Maak een keer een lekkere lip scrub

DIY:

Wat heb je nodig?

* 2 theelepels suiker (iedere suikersoort is geschikt. Pak wat je in huis hebt)

* 1 theelepel honing

* 1 theelepel amandelolie of olijfolie. 

Mix alle ingrediënten met een lepeltje in een klein kommetje totdat je een egale pasta hebt.

???????? ????!

1. Breng wat van de Lip Scrub met je vingertoppen op je lippen aan.

2. Masseer zachtjes om dode huidcellen te verwijderen. Geen paniek als je wat scrub binnenkrijgt. Het is helemaal natuurlijk en eetbaar. 

3. Spoel je lippen af met warm water en dep droog.

4. Breng een verzorgende lippenbalsem aan. 

5. Klaar!

Scrub je lippen niet vaker dan 1x per week. En wees extra voorzichtig als je al hele gevoelige lippen hebt. 

Succes!

Geef een reactie