Chocolate is the answer, who cares what the question is!? 

Het is alweer bijna Pasen en dat betekent onder andere… paaseieren! ?

Heb jij ze al in huis gehaald of zijn ze misschien zelfs al op? ?

Krijg je nou wel of geen puistjes van deze lekkernij? En wat voor eigenschappen heeft chocola eigenlijk nog meer?

Je leest het allemaal hier ??

Aan chocolade worden zowel positieve als negatieve gezondheidseffecten toegeschreven. De positieve effecten worden vooral veroorzaakt door cacao. Eeuwen geleden werd cacao genuttigd om onder meer het zenuwstelsel te stimuleren en het verbeteren van de spijsvertering. Huidig onderzoek laat onder meer zien dat cacao een gunstig effect heeft op bloedvaten.
Chocolade bevat naast cacao, ook melkpoeder en suiker. En juist die bestanddelen worden in verband gebracht met puistjes.

Foto door beans beauty salon

Er zijn namelijk verschillende onderzoeken gedaan naar zuivelproducten zoals bijvoorbeeld melk en slechte koolhydraten (bijvoorbeeld suiker). Die wél een verergering in acne lieten zien. Beide ingrediënten zitten natuurlijk in chocolade.

En het effect van cacao dan? Oftewel, de pure chocolades. Dat is toch wel goed? Eigenlijk niet. Juist cacao blijkt de boosdoener in chocolade te zijn, met name pure chocolade bevat een hoog histamine gehalte. Hier zijn mensen met urticaria, rosacea, couperose en eczeem weer gevoelig voor.

En hoe zit het dan met chocolade óp de huid? Yes, now we’re talking!

Chocola bevat namelijk veel mineralen en de vitaminen A,B,C, D en E en is de grootste natuurlijke bron voor magnesium, wat een onmisbaar element is bij vele reacties die in de cel plaats vinden.

Nouvital heeft een heerlijk chocolade masker, vooral bestemd voor een vochtarme en onrustige huid. 

Het masker werkt hydraterend, ontstekingsremmend en kalmerend. Een hoge concentratie aan polyfenolen (een groep van antioxidanten die je uit voeding haalt) uit de chocola bestrijdt vrije radicalen en draagt bij aan een effectieve dieptereiniging.

Het masker bevat een sterke moisturizer en heeft een verzachtende werking op de huid. Tevens bevat het masker Betaïne, dat de vochtbalans van de huid verbetert en het DNA in de cel beschermt tegen de schadelijke werking van vrije radicalen, UV-straling en photo-aging.

Dit masker wordt tijdens de Chocolate Treatment warm op het gezicht en de hals aangebracht en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De zachte textuur voelt weldadig aan op de huid.

Het is een pure verwennerij van hoog niveau met als resultaat een verzorgde stralende huid.

❗️Tip van de dag: dit is een ontzettend fijne behandeling om met Moederdag cadeau te doen!

Af en toe een chocolaatje eten moet kunnen hè! Het eten van chocolade zorgt er bovendien voor dat de stof endorfine vrij komt. En dit stofje zorgt ervoor dat je je vrolijker voelt. ?

Vrolijk Pasen!

Geef een reactie