Hoe voorkom je een overkrul en over-processing tijdens een Lash Lift?

De mislukte Lash Lifts, ze komen helaas (te) vaak voorbij in mijn salon, ik blijf dan ook herhalen hoe belangrijk het is om op zoek te gaan naar een goede salon met kennis van zaken en hoe belangrijk het voor een salon is om een goede opleiding te volgen. Hier leer je o.a dus ook hoe je een mislukte Lash Lift kunt voorkomen. 

We willen natuurlijk altijd een mooi Lash Lift resultaat, maar hoe voorkom je nu bepaalde problemen? Hieronder wat basis tips waar je op moet letten om een mislukte Lash Lift te voorkomen.

Hoe voorkom je een overkrul?

  • Kiezen van de juist maat Rod of Shield. Te klein kan zorgen voor een overkrul en haakjes aan het uiteinde van de wimpers. De wimpers moeten gemiddeld tot 3/4 op de Rod of Shield liggen voor het beste resultaat. โ€จ
  • Plaatsing van de lotions. Juiste plaatsing van de lotions is ontzettend belangrijk. De lotion mag nooit op de wimperrand en punten aangebracht worden. Je plaatst de lotion 1mm vanaf de wimperrand tot 3/4 van de wimpers voor het perfect resultaat. Zorg daarbij dat je een mooie, dikke en gelijke laag lotion aanbrengt op de wimpers.

Hoe voorkom je over processing?

  • Gebruik de juiste inwerktijden!!! Het inschatten van de kwaliteit van de wimpers is ontzettend belangrijk, kies bij twijfel liever een minuut korter. Te lange inwerktijden kunnen de wimpers beschadigen waardoor ze gaan kroezen en krullen. Onthoud dat een langere inwerktijd niet zorgt voor een mooiere lift.โ€จ
  • Verwijder alle producten goed van de wimpers, niet goed verwijderen van de lotions kan zorgen dat deze doorwerken na het afnemen.
    โ€จEen mooie lift wordt bepaald door alle stappen correct uit te voeren.

Loop je wel eens tegen problemen aan tijdens een Lash Lift en doe je voor je gevoel alles goed? Maak dan eens foto’s van je tussen stappen zodat je kritisch kunt kijken naar je eigen werk. Daarnaast kun je de foto’s ook een plaatsen in een forum voor wat feedback. Kritisch zijn op je eigen werk is het halve werk om je resultaten te perfectioneren!

Wil jij leren hoe je een mislukte Lash Lift kunt oplossen? 
Je Lash Lift skills naar de ‘next level’ tillen en meer nuttig tips & tricks ontvangen? Volg dan mijn online en merk onafhankelijke Masterclass Lash Lifting

Masterclass lash lifting

 139,15

Artikelnummer: lashlifting Categorieรซn: ,
Meer informatie

Geef een antwoord