Hoe voorkom je een overkrul en over-processing tijdens een Lash Lift?

De mislukte Lash Lifts, ze komen helaas (te) vaak voorbij in mijn salon, ik blijf dan ook herhalen hoe belangrijk het is om op zoek te gaan naar een goede salon met kennis van zaken en hoe belangrijk het voor een salon is om een goede opleiding te volgen. Hier leer je o.a dus ook hoe je een mislukte Lash Lift kunt voorkomen. 

We willen natuurlijk altijd een mooi Lash Lift resultaat, maar hoe voorkom je nu bepaalde problemen? Hieronder wat basis tips waar je op moet letten om een mislukte Lash Lift te voorkomen.

 

Hoe voorkom je een overkrul?

  • Kiezen van de juist (maat) shield. Te klein kan zorgen voor een overkrul en haakjes aan het uiteinde van de wimpers. Er zijn inmiddels heel veel verschillende soorten shields verkrijgbaar, weten welke shield je wanneer moet inzetten is dan ook cruciaal voor de uitkomst van je Lash Lift.
  • Plaatsing van de lotions. Juiste plaatsing van de lotions is ontzettend belangrijk. De lotion mag nooit op de wimper rand en punten aangebracht worden. Hoe je de lotion exact moet plaatsen verschilt per lengte van de wimper, natuurlijke wimper stand maar ook van de keuze van je shield


Hoe voorkom je over processing?

  • Gebruik de juiste inwerktijden!!! Het inschatten van de kwaliteit van de wimpers is ontzettend belangrijk, kies bij twijfel liever een minuut korter. Te lange inwerktijden kunnen de wimpers beschadigen waardoor ze gaan kroezen en krullen. Onthoud dat een langere inwerktijd niet zorgt voor een mooiere lift.
 Een Lash Check Control kan daarbij voorkomen dat je de onjuiste inwerktijden gebruikt!
  • Verwijder alle producten goed van de wimpers, niet goed verwijderen van de lotions kan zorgen dat deze doorwerken na het afnemen.
    
Een mooie lift wordt bepaald door alle stappen correct uit te voeren.

Loop je wel eens tegen problemen aan tijdens een Lash Lift en doe je voor je gevoel alles goed? Maak dan eens foto’s van je tussen stappen zodat je kritisch kunt kijken naar je eigen werk. Daarnaast kun je de foto’s ook eens plaatsen in een forum voor wat feedback. Kritisch zijn op je eigen werk is het halve werk om je resultaten te perfectioneren!

Herstellen van een mislukte Lash Lift:

Heb je zelf ondanks de tips toch een mislukte Lash Lift veroorzaakt, of krijg je klanten vanuit een andere salon met een mislukte Lash Lift? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je deze kunt oplossen!

Het oplossen van een mislukte Lash Lift of het ‘relaxen’ van de wimpers is een compleet los staande behandeling en is belangrijk om te kennen. Wil jij deze nou ook leren, leren hoe je de goede shields kiest en op welke plek je de lotions moet plaatsen? Dat leer ik je in mijn Online Masterclass Lash Lifting. Deze is merk onafhankelijk en kan dus met elk merk gevolgd worden!

Wil jij nog wat gratis tips ontvangen?? 

Download dan nu gratis mijn Lash Guide!

Geef een reactie