Tips Copy

Tip 1

Verf de wenkbrauwen altijd ná de Brow Lift. Vooraf verven heeft geen zin daar de lotions de verf uit de haren trekt. 
Pas bij het verven je inwerktijden aan t.o.v je normale inwerktijden. De haarschubben staan open door de lifting lotions, waardoor de verf dieper en sneller in de haren door dringt. Dit betekend dat de verf sneller maar ook donkerder pakt dan je normaal gewend bent. De inwerktijden zijn na een Brow Lamination altijd korter dan bij een normale wenkbrauw behandeling, je kunt er zelfs voor kiezen om een tint lichter te pakken dan je normaal zou gebruiken.

Tip 2

Door de chemische reactie die plaats vindt tijdens de behandeling, zijn huid en haren gevoelig na de behandeling. Elke behandeling die je daarna uitvoert moet met zorg gebeuren, zo ook het verven. Hoe hoger de Oxydant, hoe heftiger de mogelijke reactie op de huid. Je wilt maximaal verven met een Oxydant van 3%, maar nog liever de Oxydant van 2%. De verven van Elleebana, de Elleeplex Pro Fusion samen met de 2% Oxydant zijn specifiek ontwikkeld om te gebruiken na een brow lift / lash lift. Ze zijn zacht voor de huid en haren waardoor je een optimaal resultaat kunt behalen.

Tip 3

Waxen na de wenkbrauw kan, maar moet met veel voorzichtigheid gebeuren. Doordat de PH levels van de huid zijn veranderd is de huid ook gevoeliger, wat betekend dat je met waxen extra moet opletten. Zorg dat de huid die je wilt waxen niet, tot zo min mogelijk, in aanraking is gekomen met de lotions. Wax bij voorkeur alleen de onderkant, de bovenkant komt meer in contact met lotions. Zorg daarnaast voor het gebruik van zachte wax. Kies bijvoorbeeld voor de strip wax voor de gevoelige huid van betterwaxing, type 1 of type 2

Tip 4

Wenkbrauwen wil je voorafgaand aan een Brow Lamination NOOIT geknipt hebben. Allereerst weet je nog niet hoe de wenkbrauw het mooiste gaat vallen tijdens de behandeling en heb je mogelijk de lengte van die haar juist nodig. Daarnaast heeft een afgeknipte haar een bot einde, t.o.v een mooie natuurlijke punt van een ongeknipte haar. Dit geeft een mooier, natuurlijker ‘feather’ effect. Ook kan het vooraf knippen zorgen voor ongelijke lengtes in de brow lift, die met deze behandeling erg opvallen. ALS je de wenkbrauw achteraf moet knippen, knip je alleen de haren die volledig buiten de brow lamination vallen. Kun je ze in de wenkbrauw laten vallen, door ze deze kant op te plaatsen tijdens de lift, heeft dit de voorkeur. 

Tip 5

De lotions aanbrengen en verdelen doe je het liefste met een microbrush, je kunt hiermee goed tussen de haren komen en elk haartje de perfecte plaatsing geven. Wil jij nou graag met lotion 2, nog iets perfectionistischer werken, dan kun je er ook voor kiezen om een tandenrager te gebruiken! Hiermee kun je de haartjes perfect in positie plaatsen. Zorg wel dat je een zachte rager gebruikt, zodat je de huid niet irriteert. 

Tip 6

Let altijd goed op de inwerktijden van het merk waar je mee werkt, en hou je hier aan. Net als bij een Lash Lift kunnen te lange inwerktijden zorgen voor een overprocessing van de haren. Je kunt echter bij een Brow Lamination, zonder lijm, veel beter zien hoe de haar reageert op de lotions. Let tijdens het proces, los van de inwerktijden, dus ook heel goed op hoe de haren reageren op de lotions. Als de haren soepel genoeg zijn en in de juiste positie zijn, voor dat de inwerktijden om zijn, pas je inwerktijden dan aan naar een kortere tijd. Langer in laten werken als de lotions zijn werk al heeft gedaan, heeft geen zin en geeft alleen kans op een beschadiging van de haar.

Tip 7

De haren vanaf de arch, naar het staartje van de wenkbrauw wil je (net zoals andere haren) niet recht omhoog liften. Lift deze met de vorm mee, wat meer naar beneden, dit geeft een veel natuurlijker resultaat!

Tip 8

Ondanks dat de wenkbrauwen de eerste 48u niet in aanraking mogen komen met olie producten, is het niet mogen gebruiken van olie producten tijdens de gehele houdbaarheid van een Brow Lamination een fabel. Juist het thuis gebruik van onze Brow Oil, geeft een mooier en langer resultaat van de Brow Lamination. De Brow Oil heeft namelijk een hydraterende werking, wat niet alleen goed is voor de huid maar ook zorgt voor maximaal verzorging van de haren. De Brow Oil is verkrijgbaar in 2 maten, 50ML pipet variant voor salon gebruik en 10ML roller variant voor thuis gebruik.

Tip 9

De klant kan de wenkbrauwen in iedere gewenste positie stylen, 24u ná de Brow Lamination behandeling. Over het algemeen zullen ze hier geen styling product voor nodig hebben, mocht dit toch nodig zijn kunnen ze kiezen voor B’kate Brow gel of de populaire brow soap a.k.a B’kate Brow Puff.