Story’s & Highlights

Sfeerimpressie instagram van beauty & wellness romana

 

STORY’S

We hebben het gehad over ‘evergreen’ content voor je posts, maar er zijn ook dingen die je kunt delen die heel actueel zijn maar minder ‘evergreen’. Denk aan een specifieke gebeurtenis of een speciale dag. Gebruik je story’s om deze content te maken en te delen. Story’s zijn tijdelijk en slechts 24u zichtbaar voor ze verdwijnen. In de story’s kun je wat persoonlijker worden door bijv. te delen wat je door de dag heen doet. Maak een leuke boomerang dat je je salon aan het poetsen bent, of dat je je werkdag begint met een kop koffie.


Wat werkt goed in story’s?

Wat verder goed werkt voor story’s zijn korte video’s, vertel wat je die dag gaat doen of wat je gedaan hebt, laat hierbij ook weer jezelf zien en maak een korte tekst zodat de mensen die je story bekijken zonder geluid ook weten waar het over gaat.

Vragen stellen

In story’s kun je ook vragen stellen of een poll maken, maak gebruik van deze stickers en optie’s, mensen reageren hier op en kunnen de interactie met je aan gaan. Dit helpt ook weer met je bereik en zorgt er voor dat mensen echt het idee hebben dat ze je kennen.

Posts delen

Ook kun je posts delen in je story’s door het envelopje aan te tikken onder je post, alle mensen die je post misschien gemist hebben, kun je dan alsnog bereiken via je story’s.


Facebook & Instagram koppelen

Door je Facebook profiel en je Instagram profiel te koppelen kun je story’s die je maakt op Instagram ook automatisch op je facebook story’s delen. Zo hoef je niet op beide platformen dezelfde story’s te maken en krijgen beide platformen hetzelfde te zien

beauty and wellness romana media insta ipad iphone


HIGHLIGHTS

Highlights zijn de bolletjes die je onder je biografie terug vindt. Hierin kun je story’s bewaren die je langer dan 24u zichtbaar wilt laten zijn op je profiel.

Highlights maken

Gebruik highlights om een portfolio te creëeren, resultaten te laten zien of om reviews in op te slaan. Je kunt in je profiel op het ‘+’ klikken, hierdoor krijg je alle story’s te zien die je ooit gemaakt hebt. Je kunt zo veel story’s toevoegen aan 1 highlight als je maar wilt. Geef de highlight vervolgens een naam en een omslag foto. Gebruik voor de naam een korte omschrijving, het liefst van 1 woord zodat deze direct leesbaar is op je profiel. Als omslag voor je highlights kun je gebruik maken van je logo, je branding kleuren of een afbeelding die te maken heeft met het onderwerp van je highlight.

Mooie omslag

Een mooie highlight omslag foto maken kun je bijvoorbeeld doen in de app ‘canva’, zorg ervoor dat de highlights in dezelfde stijl zijn en een geheel creëeren met de rest van je profiel zodat het een overzichtelijke uitstraling geeft.

beauty and wellness romana highlights