Patch Test

Romana van Beauty & Wellness Romana aan het werk in de salon

 

PATCH TEST

Wil je zeker weten dat een klant geen reactie krijgt tijdens de behandeling? Dan kun je een patchtest uitvoeren. Met een patchtest test je het product. In dit geval de hars.


Bij een patchtest laat je de klant minimaal 48u voorafgaand aan de afspraak naar de salon komen.

Je kunt een patchtest uitvoeren op de huid achter het oor of op de pols, dit zijn de meest gevoelige stukjes huid op ons lichaam en geven een goed beeld of iemand allergisch reageert. 100% uitsluitsel geeft een patchtest echter nooit, maar beter voorkomen dan genezen!

Waarom 48u vooraf?

Een allergische reactie is niet altijd direct zichtbaar of voelbaar, deze kan tot 48u later ontstaan.

Wat te doen bij een allergische reactie?

Mocht een klant alsnog een allergische reactie krijgen na een behandeling, adviseer dan altijd antihistamine tabletten (allergie/hooikoorts pilletjes) en in extreme gevallen een bezoek aan de huisarts.


SUDOCREAM

Sommige dames hebben een ontzettend gevoelige huid, en hier ontkom je bijna niet aan een klein wondje tijdens het harsen. Mocht er een wondje ontstaan is de sudocream een must-have in je salon. Deze cream ken je misschien voor het gebruik op de baby billetjes, maar heeft een sterk herstellende werking. Breng deze met een zachte kwast aan op het wondje direct na het harsen en laat deze tijdens de behandeling zitten. Adviseer de klant ook om dit thuis te herhalen, een dikke laag opsmeren en hier s’nachts mee gaan slapen, zorgt ervoor dat de wondjes de dag er op hersteld zijn.

BROW OIL

Weet je dat een klant een gevoelige huid heeft, of een droge huid in bijvoorbeeld de winter? Laat de klant dan een paar dagen vooraf beginnen met smeren van de B-kate brow oil. De brow olie stimuleert de haargroei, maar verzorgd daarnaast ook de huid en haren. Doordat de huid goed verzorgd is door de olie, zal deze minder snel wondjes vertonen tijdens en na het harsen. Ook is het een perfecte na verzorging om ontstekingen en bultjes te voorkomen na de wenkbrauwbehandeling.