Patch Test

Allergische reactie

Er bestaat, ondanks het afwegen van contra indicaties, natuurlijk altijd een kans op een allergische reactie. Het is daarom belangrijk om ook dit uit te sluiten voor zo ver als mogelijk, en daarnaast de ‘risico’s’ altijd duidelijk de bespreken met je klant. Zo weet de klant altijd wat ze kunnen verwachten.

Patch testing

Wil je alle risico’s op een allergische reactie zo veel mogelijk uitsluiten? Dan kun je gebruik maken van het uitvoeren van een Patch Test. Bij een Patch Test, test je voorafgaand aan een behandeling, de te gebruiken producten op een gevoelig stuk huid. Het liefst de huid achter het oor, de reactie hier komt het meest in de buurt van de reactie in het gezicht. In het geval van een Brow Lamination test je de lifting lotions, verf en eventueel hars.

Hoe werkt het?

Breng het te testen product achter de oor aan, test de lotions aan 1 kant en de verf/hars aan de andere kant. De lotions kunnen namelijk niet zonder elkaar uitgevoerd worden, welke ze exact allergisch voor zijn is dus niet van belang. Schrijf op wat je waar hebt aangebracht en laat de klant de producten thuis pas verwijderen. 

48u vooraf

Je voert een patch test altijd minimaal 48u voorafgaand aan de behandeling uit, een allergische reactie ontstaat namelijk niet altijd direct na of tijdens een behandeling. Een allergische reactie kan tot 48u na een behandeling ontstaan. Zorg dat je na 48u contact hebt gehad met je klant om te verifiëren of ze geen reactie heeft gehad.

Wat te doen bij een allergische reactie?

Ook een patch test geeft geen 100% uitsluitsel op het voorkomen van een allergische reactie, ondanks dat het de meest veilige manier van werken is, kan een allergie zich ook ontwikkelen. Het zou kunnen zijn dat een klant bij een patch test geen reactie heeft, en tijdens de 1e of 2e behandeling wel. Ook dit zijn zaken die je bespreekt met je klant alvorens je een behandeling geeft. Ontstaat er dan toch een allergische reactie dan zijn anti histamine tabletten (hooikoorts/allergie pillen) je beste vriend. Naast het advies om deze in te nemen adviseer ik ook altijd even een bezoek aan de huisarts, just in case. 

nl_NLDutch