Kleur Bepaling & Verven

Elleebana Elleeplex Pro Fusion verf

 

 

 

KLEUR BEPALING & VERVEN

Een van de belangrijkste stappen in een Browstyling behandeling is het verven van de wenkbrauw en de kleurbepaling. Door het verven van de wenkbrauw, worden ook de dunste haren mee geverft. Dit zorgt er voor dat een wenkbrauw gauw breder kan lijken dan dat hij daadwerkelijk is

Verven

Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren verf. Ondanks dat je vaak met dezelfde kleuren zal werken, zoals lichtbruin en donkerbruin, komen kleuren zoals grijs en rood ook zeker van pas. Deze kleuren gebruiken we als mix kleuren om een kleur koeler of juist warmer te krijgen.

Kleur Bepaling

Om de juiste kleur te bepalen kijken we niet alleen naar de wens van de klant, maar ook naar de haarkleur en huidskleur. Heeft een klant een warme ondertoon in het haar dan laten we deze terugkomen in de wenkbrauw. Bij een klant met een koele ondertoon, zoals bijvoorbeeld het populaire grijze haar, zorgen we ook voor een koele wenkbrauwkleur.

Kleuren Mixen

Mixen van kleuren is een dagelijkse taak als je een goede browstylist wil worden, niemand heeft dezelfde wenkbrauwvorm of haarkleur. Om de perfecte brow te creëeren is de kleur van de wenkbrauw net zo belangrijk als de vorm. Door kleuren en merken te mixen kun je iedere wenkbrauw perfectioneren.

Verschillende kleuren

Er zijn verschillende kleuren verf beschikbaar, de kleuren die bij de meeste merken terug komen zijn als volgt:

– Lichtbruin                           – Blauw zwart
– Donkerbruin                       – Grijs
– Zwart                                   – Rood

Ook is er speciale verf om haren te blonderen en voor mensen met PPD allergie

Verschillende merken

Dan zijn er naast verschillende kleuren ook nog talloze merken verf. De kleurintensiteit en houdbaarheid zijn van ieder merk anders. Ook kan het effect per persoon verschillen. Het mengen van kleuren, merken en kleurkennis is dus van vitaal belang voor het creëeren van een perfecte wenkbrauw. 

Merken & Kleurintensiteit

Refectocil (lichtste kleur intensiteit)
Elleebana, Elleeplex Pro Fusion (midden kleur intensiteit)
Belmacil (donkerste kleur intensiteit)