Harsen

Foto van hars in een harsapparaat bij beauty & wellness romana in de salonHarsen

Harsen van wenkbrauwen is dé manier om een strakke wenkbrauw te creëeren. Harsen is een makkelijke manier om snel, veel haar te kunnen verwijderen. Voordat je begint met ontharen is het belangrijk, dat je de juiste vorm bepaald en uitgetekend hebt. Als dit gedaan is brengen we de warme en vloeibare hars aan met een speciale tool. De hars aanbrengen doen we strak tegen de uitgetekende lijnen voor een direct zichtbaar resultaat. Er zijn verschillende soorten hars, strip hars, harspatronen en harde hars ook wel filmwax genoemd. In deze training leer ik jullie waxen met strip hars.

STRIP WAX

Strip hars zit in blikken of potten die je in zijn geheel in een harsverwarmer kan zetten of waarmee je een harsverwarmer kunt vullen. De hars wordt vervolgens met een speciale tool aangebracht op de huid en verwijdert met strips. Strip hars is er ook in hars patronen, maar hier kun je minder precies mee werken en is meer geschikt voor het harsen van grotere stukken. 

Verder is het belang dat je de hars met de richting mee aanbrengt en rustig, tegen de richting in en vlak over de huid de strip verwijderd. Op school wordt geleerd dat je snel, hard en met kracht de strip moet verwijderen, dit wil je niet doen bij het harsen van een wenkbrauw. Met kracht harsen geeft meer kans op huidbeschadigingen en brandwondjes.

Voordelen

Het voordeel van werken met strip hars is dat de hars langer ‘vloeibaar’ en bewegelijk blijft. Dit geeft je de kans om de hars plaatsing te perfectioneren, wat je uiteindelijk tijd scheelt met de verdere wenkbrauw behandeling en afwerking

FILM WAX

Film wax of harde hars is het harsen zonder strips. Film wax heeft een harde vorm als deze koud is, meestal in korrel vorm en wordt stroperig als deze verwarmd wordt. De hars breng je aan met een spatel en wordt zonder strips verwijderd. Doordat deze hard wordt heb je minder tijd om te perfectioneren en kun je ‘foutjes’ niet oplossen.