Fotografie

Romana van beauty & wellness romana maakt een foto voor een lash ift


FOTOGRAFIE

Goede foto’s zijn niet alleen van belang om je resultaten te laten zien op je social media of website. Ook kun je fotografie inzetten voor je branding en het maken van productfoto’s. Goede resultaat foto’s laten je werk beter naar voren komen waardoor het aantrekkelijker oogt voor je potentiële klanten. Cruciaal dus!

Vroeger moest je beschikken over een dure camera om mooie foto’s te kunnen maken. Tegenwoordig hebben we bijna allemaal een smartphone, deze zijn inmiddels allemaal uitgerust met een goede camera! Het voordeel hiervan is, dat we eigenlijk altijd onze telefoon bij ons hebben. Geen excuus meer voor slechte foto’s dus!

BASIS TIPS

Goede belichting

De mooiste foto’s ontstaan met dag/natuurlijk licht. Helaas beschikken we hier niet altijd over en moeten we soms improviseren. Zorg altijd voor een goede belichting, dit kun je doen d.m.v een ringlight of loeplamp. Zorg ook dat je geen schaduw creëert bij het maken van resultaat foto’s.

Raster/Hulplijnen

Je telefoon beschikt over een makkelijke tool om te zorgen dat je foto’s recht zijn. Dit noemen we ‘raster’ of hulplijnen’. Je kunt dit raster ook gebruiken om te zorgen dat je foto’s altijd op dezelfde manier gemaakt worden, doordat je de wenkbrauw altijd in het midden van het raster houdt. Zo zijn je voor-na foto’s altijd hetzelfde.

Hoe zet je het raster aan?

Onderstaande icoontjes zijn van een iPhone, icoontjes op een android kunnen afwijken.

Instellingen app iPhone

Ga naar instellingen 

Camera app iPhone

Ga naar de camera instellingen

Raster functie iPhone

Zet raster/hulplijnen aan

Raster functie staat aan

Ga naar je camera, je raster/hulplijnen staan nu aan.

Maak je camera schoon

Het klinkt heel simpel, maar wordt vaak vergeten. Doordat je je telefoon altijd bij je draagt en de hele dag in je handen hebt, wordt de camera ook snel vies. Maak altijd de camera schoon met een doekje voordat je een foto maakt. Hierdoor zorg je voor scherpe foto’s, zonder waas.

Dezelfde hoek

Resultaat foto’s maken vanuit een en dezelfde hoek zorgt voor herkenbaarheid. Daarnaast weet je zeker dat je voor-na foto’s altijd hetzelfde zijn. Zorg dat je een hoek vindt die voor jou makkelijk terug te vinden is en gebruik deze altijd.

Statief

Als je het lastig vindt om dezelfde hoek terug te vinden en/of om je telefoon stil te houden bij het maken van een foto. Maak dan gebruik van een statief. Je hebt losse houders die je aan een oppervlak of lamp kunt vast maken, maar je kunt ook gebruik maken van een ringlamp met statief. Hier klik je gemakkelijk je telefoon in vast.

Vermijd de zoom functie

Resultaat foto’s moeten scherp zijn, scherpe foto’s krijg je alleen door je camera op de juiste afstand te houden. Zorg dat de foto dichtbij genoeg wordt gemaakt en vermijd hierbij de zoomfunctie. Inzoomen maakt de foto altijd waziger

Scherp stellen

Zoals net genoemd, zijn scherpe foto’s belangrijk. Klik op je scherm, op de plek waar jij een foto van wilt maken. De camera zal zich scherp stellen op deze exacte plek. Hierdoor wordt je resultaat foto nog scherper.

Portret functie;

Sommige telefoons beschikken over een portret functie. Deze functie zorgt voor een wazige achtergrond. Heel mooi om te gebruiken voor selfie’s maar ook voor het maken van product en sfeer foto’s. Beschik je niet over een portret functie? Dan kun je hetzelfde effect creëeren door je camera dichterbij het te fotograferen onderwerp te houden. Hoe dichterbij het object voor de camera staat, hoe waziger de achtergrond wordt