Epileren

Epileren

Na het waxen van de wenkbrauw hebben we het overgrote gedeelte van de haren verwijderd. Echter om een strakke vorm te creëeren zijn er altijd nog achtergebleven haren die moeten worden geëpileerd. Voordat je gaat epileren is het van belang om de wenkbrauw vorm uit te tekenen, dit zorgt er voor dat je exact kunt zien welke haren buiten de perfecte lijn vallen. Moet de wenkbrauw groeien, dan is het van belang dat je de vorm tekent zoals de wenkbrauw uiteindelijk moet worden, alle haren binnen de lijn haal je vanzelfsprekend niet weg.

Tips

➤ Wat ik veel zie bij cursisten, en wat vaak geleerd wordt op school. Is het ‘schrapen’ over de huid om de haren te kunnen epileren. Dit wil je NIET doen, de huid is al gevoelig na het harsen en je wil de huid niet verder irriteren. Blijf met je pincet boven de huid, benader de haar vanuit de punt en trek hem met de richting mee in een zachte beweging uit de huid. Dit zorgt voor een prettiger gevoel voor de klant en minder irritatie op de huid

➤ Dikke, stugge haren of haren die vlak onder het huidoppervlak zitten kun je gemakkelijk verwijderen met een punt pincet.