Brow Mapping

afbeelding over brow mapping

 

BROW MAPPING

De wenkbrauw kunnen we, zoals we net besproken hebben, aanpassen om op deze manier een gezichtsvorm te veranderen. De basis van het bepalen van een wenkbrauwvorm is echter een stuk simpeler en voor iedere gezichtsvorm hetzelfde.

Startpunt

De aanzet of het begin van de wenkbrauw wordt bepaald aan de hand van de neusbrug. Er wordt vanuit de neusbrug een rechte lijn omhoog getrokken, dit is het beginpunt van de wenkbrauw.

Hoek / Arch

Het tweede belangrijke punt van de wenkbrauw is de hoek. De hoek van de wenkbrauw bepalen we door, vanuit hetzelfde punt bij de neusvleugel, een denkbeeldige rechte lijn door de pupil/naast de iris omhoog te trekken.

Eindpunt

Als laatste bepalen we het eind van de wenkbrauw. Het punt waar de wenkbrauw moet eindigen wordt bepaald door, wederom vanuit hetzelfde punt bij de neusvleugel, een lijn te trekken langs het uiteinde van het oog naar boven.

Browmapping foto van beauty & wellness romana

IJkpunten uitzetten

Voor het uitzetten van de 3 ijkpunten maken we gebruik van pre-mapping thread. Met dit draad kun je gemakkelijk rechten lijnen trekken om de ijkpunten zichtbaar te maken.

Vorm uittekenen

Voor het uittekenen van de wenkbrauw vorm, tussen de ijkpunten in, kun je gebruik maken van een angled brush met brow dip. Hiermee creëer je een mooie dunne lijn, zodat je gemakkelijk kunt zien welke haren vervolgens verwijderd moeten worden en buiten de gewenste vorm vallen

Eye brow ruler & Pre Mapping Pencils

Andere tools om de wenkbrauwen mee te kunnen mappen zijn o.a een eye brow ruler en een pre mapping pencil. 
De eye brow ruler wordt vaak gebruikt bij PMU om de afmetingen van de wenkbrauwen exact gelijk te krijgen. Een pre mapping pencil kun je gebruiken in plaats van de angled brush met pomade. Het nadeel van een pre mapping pencil is dat je hier minder strakke en dunne lijnen mee kunt tekenen, wat het moeilijker maakt om strak en scherp te kunnen ontharen.