Belangrijke camerafunctie’s

iPhone camera functies

Belangrijke camera functie’s

Open je camera op je iPhone, en swipe omhoog bij de ‘foto’ functie. Vervolgens komt dit menu te voor schijn.

Foto grootte aanpassen

Het icoontje met de cijfers geeft aan in welk formaat je fotografeert. Wil je een staande foto, of liever een vierkante? Dan kun je dit hier instellen, hierdoor hoef je achteraf de foto niet bij te snijden in het gewenste resultaat.

Zelfsluiter instellen


Het timer icoontje geeft de ‘zelfsluiter’ aan. Met een zelfsluiter kun je een tijd instellen waarbij de camera zelf de foto maakt. Fijn bij het maken van selfie’s of als je een foto wilt maken als je aan het werk bent. Er zijn ook bluetooth afstandsbedieningen te krijgen, hiermee kun je op afstand je camera bedienen.

HDR FUNCTIE

Zit er een HDR Functie op je telefoon? Dan zet deze aan! HDR staat voor ‘High Dynamic Range’. Bij deze functie maakt je telefoon zelf meerdere foto’s tegelijk met verschillende instellingen. Je telefoon voegt deze foto’s vervolgens samen tot 1, waarbij de beste delen van de losse foto’s worden gebruikt. Onze ogen kunnen perfect licht en donker onderscheiden, onze camera heeft hier echter meer moeite mee. De HDR functie helpt te zorgen dat zowel de lichte als donkere delen in je foto goed belicht zijn.